Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η Γιορτή των Γλωσσών
Το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε τελικά η εκδήλωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών από τις 11.00 μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι. Παρά την κακοκαιρία, 70 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου βρέθηκαν στο 6ο Λύκειο Καβάλας (στην αίθουσα εκδηλώσεων, τις τάξεις του ΣΔΕ και τη σκεπαστή αυλή) και γιόρτασαν την Πολυγλωσσία μαζί με τους γονείς τους και τις εκπαιδευτικούς Αγγλικών.

Αρχικά, τα παιδιά γνώρισαν την Πολυγλωσσία μέσα από δύο δραστηριότητες της κ. Γεωργίας Ιντζέ, υπεύθυνης του Europe Direct Ξάνθης, και στη συνέχεια έπαιξαν πολλά και ενδιαφέροντα γλωσσικά παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει σε ξεχωριστές γωνιές οι εκπαιδευτικοί της Ένωσης Αγγλικής Γλώσσας (επιτραπέζια, quiz γνώσεων, παιχνίδια λέξεων, παιχνίδια στο χάρτη, παρέλαση των γλωσσών, κ.ά. ).

Ιδιαίτερη νότα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα της γιορτής πρόσθεσε το “παιχνίδι των τραγουδιών του κόσμου” που έπαιξαν με τους μικρότερους μαθητές 9 παιδιά της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου, και συγκεκριμένα οι: Ζαφειρώ Αλησιάνη, Γιώργος Ανωτίδης, Ιορδάνης Αρζόγλου, Μαρία Βαρούτογλου, Ελένη Μηλιάδου, Λουίζα Μιχαηλάκη, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Λεάνδρα Στράντζα και Νίκη Φλωρά.

Στο τέλος της γιορτής, όλοι οι μαθητές πήραν μαζί τους έντυπο υλικό για τις γλώσσες από το Europe Direct Ξάνθης και Αναμνηστικά Συμμετοχής από την ΕνΕΑΓΚ. Η όλη δράση είχε απώτερο σκοπό να καλλιεργηθεί στα παιδιά η αγάπη για τη Γλωσσομάθεια, η συναίσθηση της σημασίας της Πολυγλωσσίας και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Στη διάρκεια της γιορτής,3 μαθήτριες του 1ου Λυκείου Καβάλας ζωγράφιζαν χρωματιστές λέξεις από διάφορες γλώσσες στα προσωπάκια των παιδιών (face painting).Την επιμέλεια του ήχου στον εξωτερικό χώρο του σχολείου είχε ο Χρήστος Βάσιος, ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων οι μαθητές του 6ου Λυκείου Αντώνης Μαυρίδης και Τάσος Σαμαράς.

Το πρωινό του Σαββάτου πρόσφερε τελικά σε όλους μια πολύχρωμη, πολυγλωσσική και πολυ-πολιτισμική εμπειρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου